Bornholmsk Turistleksikon - D

Danchelløkke - Lystanlæg i Allinge. Købt af kommunen i 1907 af distriktslæge Th. Danchell.

Davidstatuen - (bronze) på Trekanten ved Christianshøj. Den blev afsløret i 1950 og er rejst til minde om fire unge bornholmere, der mistede livet som aktive frihedskæmpere i 2. Verdenskrig.

Denne Uges Bornholm (Bornholm Diese Woche) - Tosproget (dansk og tysk) turistmagasin, som udkommer en gang om ugen i sommertiden og ellers med skiftende mellemrum. Ejes af Bornholms Tidende.

Dommerstenene - Stensætning i Nylars Sogn, består af 13 sten, hvor bønderne i gammel tid holdt gadestævner.

Duebjerg - En bakke i Klemensker Sogn.

Dueodde fyr - Dueodde Fyr er Europas næsthøjeste. Det høje slanke tårn står ude i klitterne, og fra toppen er der en imponerende udsigt over "månelandskabet" nedenunder og ud over store dele af Bornholm. Mod beskeden betaling kan man komme op i tårnet.

Dyrskue - Det årlige dyrskue i Hareløkkerne (Almindingen) er en traditionsrig attraktion, der holdes i en af de første weekender i skolesommerferien. Selv om dyrskuer ikke helt er, hvad de har været, tiltrækker det bornholmske skue mange gæster, og her har byboerne en mulighed for at få et indtryk af livet på landet. Ud over at kunne nyde de mange dyr og opvisninger, er dyrskuet en folkefest med en del optræden og underholdning. I tilknytning til dyrskuet er der endvidere et børnedyrskue, hvor børn udstiller deres kæledyr, ligesom der om søndagen, på den sidste dyrskuedag, gennemføres en stribe populære travløb.

Døbefonten - Klippeformation ved Jons Kapel.

Døndalen - Sprækkedal med skovparti beliggende mellem Helligdomsklipperne og Tejn. Der vokser mange forskellige træsorter, ligesom der er et imponerende vandfald. Overtaget af Danmarks Naturfond 1970. Der er udgivet en særlig folder om Døndalen.

Opdateret d. 13.7.2002