Bornholmsk Turistleksikon - T

Teater og amatørteater - Et utal af dygtige bornholmske amatørgrupper sætter deres præg på udbuddet af oplevelsesmuligheder året rundt. De spiller på Rønne Theater, på forsamlingshuse og sale rundt om på øen.

Somme tider står nogle af disse grupper for storstilede sommerarrangementer som fx forestillinger på Hammershus og i Kyllingemoderen.

Teglkås - Fiskerleje i Rutsker Sogn en kilometer fra Helligpeder.

Tejn - Et af øens største fiskerlejer. Se under Olsker Sogn

Tillehøje - Gruppe af høje fra ældre bronzealder i Blykobbe Plantage.

Tingsted - Område i Vestermarie mellem Rønne og Almindingen. Her har der formentlig været tingsted i gamle dage.

Toft - Område ved Gudhjem.

Torpe Bakker - Højtliggende, smukt, delvist skovklædt område i Klemensker Sogn, tæt på Rutsker Plantage. I følge sagnet holdt underjordsfolket her sine øvelser.

Travløb - Danmarks mindste og smukkest beliggende travbane findes i Hareløkkerne i Almindingen, hvor der køres travløb en gang om ugen (i sommertiden to gange) fra det tidlige forår til en gang i november.

Trækfugleture - Fuglelivet på Bornholm er interessant, og der føjer sig en ekstra dimension til dette, når de store træk af fugle passerer Bornholm i for- og efterår. Da ses mange fugle, som ellers ikke er kendt i Danmark, men har deres naturlige udbredelse længere mod øst eller syd. Det har betydet, at nye arter har slået sig ned på Bornholm. Ikke mindst Christiansø byder på spændende oplevelser for ornitologer og andre fugleelskere.

TV2-Bornholm - Regional TV-station under TV2 med moderne studier og sendeudstyr i Aakirkeby.

Tørre Ovn - Klippegrotte ved Hammershus.

Opdateret d. 13.7.2002