Grillsider på Nettet
Der er masser af muligheder for på Internettet at finde oplysninger om kuglegrillen og dens fortræffeligheder.
Her kan hentes megen god inspiration fra andre kuglegrill-entusiaster. Her vil det være umuligt at lave en kvalificeret oplistning af de bedste steder. Men der er virkelig mange.
En enkelt vil vi dog lige gøre opmærksom på. Det er www.weberforum.dk, der ikke er en officiel side for Weber, men et sted, der er etableret af Weber-fans. Det er et flot sted med mange-mange rigtig gode tips til den, der gerne vil videre.
Medisterens flugt over rælingen
Man kan naturligvis komme ud for mange farer, når man griller. Hvis man ikke opfører sig fornuftigt kan det gå rigtigt galt. Men risikoen for at det går galt er dog større, når man bruger en åben grill.
En bekendt har således fortalt om en dramatisk oplevelse, han og hans kone havde for nogle år siden, da de befandt sig en i en havn ved Øresund om bord på deres lystfartøj. De sad og hyggede sig i agterenden og grillede i det gode sommervejr bl.a. en røgetymedisterpølse, som den mandlige part havde forelsket sig i. Under grillningen svulmede pølsen op, pludselig lød der et mindre brag og parret måtte se passivt til, at pølsen tog flugten over rælingen og stak til søs, hvor den formentlig er blevet til føde for diverse glubske fisk. Når uheldet skulle være ude var parret glade for, at den varme medisterpølse ikke satte kursen mod nogen af de ombordværende.
Det bør tilføjes, at kaptajnen på skibet havde glædet sig til pølsen. Efter uheldet pålagde han besætningen tavshedspligt, men nu historien alligevel sluppet ud.
Gulerødder i staniol
Vi har fået en indirekte henvendelse fra en kvinde, som hævder, at gulerødder, pakket ind i staniol og lagt over grillen i en kortere periode, skulle resultere i en himmerigsmundfuld, der smager som kanel.
Vi har ikke endnu afprøvet sagen, men vil gøre det ved lejlighed. Men der mangler muligvis et eller andet i opskriften?
I øvrigt er læserne fortsat meget velkomne til at kontakte os med ideer til at gøre den bornholmske grillsommer mere kulinarisk afvekslende og interessant. Vi kan nås på telefon 5694 0060, på mail: wolff@wolff.nu eller vi Bornholms Tidende.
Afstemning ved grillen på Løkker.
Grillartikler på nettet
Vi har nu, som meddelt i sidste uge, lagt de tidligere artikler i denne serie ind på vores hjemmeside: www.wolff.nu/grill - her kan I læse alle artikler fra de fire foregående uge, og artiklerne fra denne uge vil være med fra slutningen af denne uge.
Vi er glade amatører
Efter at Bornholms Tidende nu to gange har bragt vores oplysninger om, hvordan man kan få glæde af kuglegrillen, har vi oplevet, at det er et emne, der har voldsom interesse blandt læserne.
Når vi møder andre mennesker, får vi næsten altid venlige kommentarer og spørgsmål om ditten og datten. Vi svarer naturligvis så godt vi kan. Men vil gøre opmærksom på, at vi ikke er eksperter, blot glade amatører, der meget gerne deler vore erfaringer med andre.
Vi modtager også meget gerne oplysninger fra læserne, der har gode ideer og tips til anvendelsen af kuglegrillen.
Hvis der blandt læserne er nogen, der har etableret et udekøkken, hvori kuglegrillen indgår som en væsentlig del, er vi meget interesseret i at høre nærmere, om det. Et overdækket udekøkken kan jo meget let blive en fordel for kuglegrill-fans der bruger grillen om vinteren. Eller i regnfuldt vejr.
Rød eller genemstegt bøf
Vi har vænnet os til at bruge kuglegrillen uden termometer. Men der er mange, der gerne vil være helt sikre i deres sag.
På Internettet har vi fundet frem til oplysninger om elektroniske termometre, som kan købes for omkring 100-150 kr.
Man skal huske at sætte termometerspyddet i stegen mens de er kold, så undgår man tab af stegens saft. Ledningen føres blot under låget og tilsluttes selve termometret/displayet.
Man stiller termometret til at give alarm, når den ønskede temperatur er nået.
Vi har fundet følgende stegetemperaturer for oksekød:
- 57 grader: Meget rødt
- 63 grader: Mellemrødt
- 71 grader: Lyserødt
- 77 grader: Gennemstegt.
Det oplyses, at målenøjagtigheden kan svinge et par grader.
Et stegetermometer giver den fordel, at det bliver mindre nødvendigt at lette på låget til kuglegrillen undervejs i stegeprocessen, og man skal jo erindre sig, at hvert løft på låget betyder temperaturtab.
|